söndag 4 maj 2008

Storleken har ingen betydelse!!!

I går hade vi besök från Oxelesund. det var Ebbas bror som kom med sin "brorsa" Gizmo, som är en stor Leonberger. Dessutom hade han med sig matte Cicci, husse Ubbe och lillhusse Tobias. Vi började med att gå ut i skogen så att hundarna skulle få bekanta sig på neutral plats...

Kaisa och Tobias fann varandra på en gång. Var jätte roligt att se hur de sprang iväg med varandra. kaisa brukar inte gilla längre skogspromenader, men nu var det full rulle. Men ibland behövdes en vilopaus...


Vi hade tur och slapp regnet som hängt i luften hela dagen. Blev riktigt varmt under promenaden. Det gick bra med hundarna, men de höll koll på oss vuxna. Lexi var lite avvaktande mot Gizmo och höll sig gärna nära matte.

Men när barnen klättrade upp på stenar så hade de hundarna med sig. Visst matchar tobias och Lexi varandra...

Och Kaisa blev så varm att jackan åkte av...

Ja Gizmo ja. Världens mysigaste hund. Men våra tjejer höll inte med om det. Och trots sin storlek, backade han när Lexi sa ifrån och det gjorde hon månnga gånger. Det var intressant att se samspelet mellan Lexi och Ebba. Om den andra inte var i närheten kunde de nosa på Gizmo, men inte annars. Det gick så långt att Ebba gick fram till honom, började gnälla utan orsak så att Lexi snabbt som tusan kom och bet ifrån. Stackars Gizmo visste inte vad han gjort för fel.


Men Bernhard fick vara i fred istället eftersom tjejernas fulla uppmärksamhet gick åt Gizmos håll. Lexi satte honom på plats två gånger, först när han kom in och sen en gång under matbordet när vi satt och åt. Annars kunde han lunka omkring, men lite koll på Lexi hade han. Så det var som det skulle i dte här hushållet... tjejerna bestämde!!!

Och naturligtvis skulle vi ta syskonkort. Gick åt ca 30 foton innan vi fick till detta fina kort. Annars var det alltid en som tttade fel. Och om man inte får rätt vinkel på våra hundar syns inte ögonen på kort. Så Cicci lockade med godis och jag plåtade så mycket som blixten tillät. Och fick dessutom med den fina blomman som de hade med sig åt oss!!!.
Ja dagen bestod av promenad, fika, middag och vin. Sen en hel del prat däremellan. klockan var närmare 11 innan de packade för hemfärd. Hade ju en timmes bilresa. Gissar på att Tobias sov i bilen. Barnen fortsatte som de började. Vi såg dem knappt. De lekte hela tiden. Toppen. och vi vuxna hade massor att prata om. Klas sken upp när han fick höra att Ubbe jobbar på ett lab. Kemi är kul. Hade en väldigt trevlig eftermiddag och kväll. Tack för besöket och välkommen åter!!!






Inga kommentarer: