tisdag 6 maj 2008

Besök hos Marie på "Big Green Walley´s"

I morse åkte Kaisa och jag hemifrån klockan 7 tillsammans med Lexi och Ebba. I norrköping tog vi upp Bodil och sandra och Fanny, Wilma och Penny. sedan åkte vi vidare mot Västervik för att hälsa på ebbas uppfödare Marie. Vi var framme runt halv tio...

Hugo, som Marie köpt av Petra, har vuxit till en jäte mysig och lugn hane.


Det första Ebba gjorde, var att bada i llla dammen som fanns på tomten, trots galler runt den...

Sammanlagt var det 11 cockrar på tomten, som föresten påminde om "Körsbärsdalen". Träden hade vita blommor, och vilken härlig, inhängnad, tomt för hundarna att springa omkring på. Till en början med var vädret toppen också så vi njöt verkligen. Tyvärr blev det lite kyligare ju längre dagen led... Det blev mycket, mycket hundprat och skvaller. Och en hel del diskussioner kring kommande valpar. Marie bjöd på fika och på mat. Där sprack min "diet", kan jag lova, men gott var det!!! se tog vi ståkort på hundarna och lite halvsyskonkort. Vi gav upp hoppet om att få alla 11 på ett och samma foto, speciellt som fanny fortfarande löper. Sen konstaterade vi att Ebba var, mer eller mindre, släkt med alla andra cockrarna.

Så här fint stog nytrimmade Lexi. Jag har trimmat ner hennes tassar rejält eftersom det fastnade massor i dem på våra skogspromenader. lexi är ganska lätt att ställa...

Ebba, däremot, är desto svårare. Både Marie och Bodil provade, men det gick nog ändå bäst med matte (som lär sig mer och mer för varje gång)... Vi ska på ringtränng i Norrköping nästa måndag och det behövs!!!

Kaisa var jätte duktig hela dagen. Hon tyckte nog att det var för mycket skällande mellan varven. Började en hund så hakade alla andra 10 på, så ni kan tänka er hur det lät. Som tur var hade Marie både stutsmatta och barnkanalen på TV. Men mesta tiden plockade hon maskrosor och byggde myrsängar av hundpäls... Det gäller att ha fantasi.

och så äntligen fick vi mor och dotter kort. De påminde en hel del om varandra, Ebba och Tyra, trots att Tyra är Blue Roan. de har samma ögonfransar och en del gemensam mimik... Visst är hon fin Tyra, ja Ebba med för den delen...


Sen kom turen till Ebba och halvsyster Tessan. dehar samma pappa och var också väldigt lika...


Sen skulle vi naturligtvis fota Wilma och Penny med halvbrodern Hugo i mitten. de har samma pappa, Gizmo, som inte var med idag eftersom Fanny löper.
Överlag hade vi en mycket trevlig dag. Kul med alla hundarna. och Lexi fungerade väldigt bra. Men hon vaktade på mina saker, kameraväskan och min jacka. La sig någon på min jacka så blev hon förbannad, men annars var hon underbar. 11 hundar och ingen konflikt att prata om. Naturligtvis ska en del sätta andra på plats lite, men det var förvånandsvärt lugn... Vi tog ståkort på Bodils hundar också, men tänkte att hon får sätta in dem själv.
Tack Marie för din gästvänlighet och tack Bodil och Sandra för sällskapet!!!








Inga kommentarer: