lördag 19 januari 2008

Tiden barar rusar fram...


Redan lördag eftermiddag. Tiden går så fort att man knappt hinner med...

Igår kom vi iväg på vår turridning. Det var osäkert om vi skulle hinna innan regnet, men det gjorde vi. Fick några droppar på oss, men det gjorde inget. Vi red ut i skogen. Det är ganska lerigt ute nu, så det gick relativt lugnt. Det var kul att se hur bra kontakten med hästen funkade utanför paddocken. Vi travade lite och galopperade också. Huj vad det gick undan!!! Det är så kul. Innan vi åkte fick vi ta en snabb titt på valparna, men på behörigt avstånd. Ville ju inte störa Bella. Såg några små ljusa gulliga valpar, nog för att jag skulle bli alldeles varm. Var helt salig i bilen på väg hem.
Sen gick tiden väldigt fort. Josefin åkte till kortids och vi skulle få middagsgäster. Anna, som jobbar med Josefin, hennes man och barn samt en annan familj med barn, så här blev fullt hus. Klas lagade i ordning en potatiskaka som vi åt hjort till. Therese hade gjort räkrullader till förätt och Anna hade med blåbärspaj till efterrätt. Vi firade "Nyaåretfest" istället för nyårsfesten som blev inställd.
För hundarna är Anna en familjemedlem eftersom hon är här så mycket. Både Lexi och Ebba är störtförtjusta i henne och Lexi vet mycket väl att hon alltid är välkommen upp i Annas knä. vi insåg att det nog var tur att festen inte blev av i nyår, för runt elva började Ebba bli lite nervös. Hon sökte sig till mig och ville sitta i famnen. Det blir ju en del ljud när vi var sex vuxna och fem barn, vår stereo och Mattias stereo på övervånngen, men jag fick henne att krypa in i hundburen och släppte för nylondörren och då somnade hon och sov resten av kvällen. Måste säga att barnen var fenomenala med att låta Ebba vara ifred fast de helst velat leka med henne hela tiden.
Nu ska jag strax skjutsa mannen. Han ska på killkväll och blir borta över natten. Kaisa, jag och Mattias ska äta varma mackor och sen blir det nog att mysa i TV-soffan resten av kvällen tillsammans med Kaisa och hundarna...
Hoppas ni klarat er undan stormen. Här har det bara blåst lite.

Inga kommentarer: