söndag 7 juni 2009

Söndag!!!

jaha så sitter man här igen. Veckan som gick var ganska lugn. Mycket regn och en del shopping. hanna med ett läkarbesök med Kaisa också. Hon har prickar som spred sig. Visade sig vara molusker. Inte ofta man får söka för hennes skull.

Ebba är fortfarande lugn. Springer inte i trapporna utan mer hoppar ett steg i taget. Var på långis i skogen och även där var hon mycket lugnare. Äter ytterst lite, men jag tror att hon ökat 1 cm i omfång. Lite svårt att veta om man spänner måttbandet lika hårt varje gång. Tycker nog att hon känns lite spänd över magen när hon ligger på rygg. Gillar att man smeker henne på magen. Men jag är fortfarande inte 100% säker på om hon är dräktig. I onsdags var det en månad sen första parningen.

I fredags hade vi en lugn hemmakväll. Jag fick laga mat, som omväxling. Blev champiljonstuvad fläskfilé med klyftpotatis. Till det en flaska Salvarossa, et suveränt, Italienskt, Rödvin. Lördagen började med en riktig långis i skogen. Hade två trötta och skitiga hundar efteråt. Klas skulle iväg på killkväll, som började redan kl. 3. Kaisa slkulle sova hos sin gammelmormor Astrid och Jossan var borta över helgen. Mattias, som håller på och studentfestar för fullt (tar studenten på lördag), var seg och funderade på en hemmakväll. Jag var i kvalet och valet om jag skulle vara hemma eller gå ut. Var marknad på stan med öltält. Matti och jag lyxade till och köpte smörgåstårta till kvällsmat. jag blev slöare och slöare och började se fram mot en skön hemmakväll. Halv sex kom Mattias och sa att killarna från hans klass ´skulle komma och titta på fotbollen hos oss. Jippi, vad glad jag blev. Skulle bli förpassad till ovanvåningen. Bara att hoppa in i duschen och göra sig i ordning. Vid 9-tiden lesnade jag på att lyssna på killarna och ringde Anki, en väninna, som var på fest. Cyklade dit och sne hamnade vi på stan. Träffade en del folk som jag inte sett på väldigt länge. Skoj. Men mycket ungt ute också. En hel del gamla elever, och visst blir man glad när de blir glada över att se en. Värmer när man får kramar av gamla elever.


Kvällen slutade, mindre lyckat, utanför en av stadens pubar. jag beställde taxi hem, men den skulle ta 30 minuter. Då såg jag hur dte blev uppståndelse runt en kille som satt mot väggen. Min första tanke, av någon anledning, var att han blivit knivskuren. Eftersom det var ganska oroligt runt honom gick jag fram och tittade. Han var, i princip, medvetslös, hade bara ramlat ihop. Jag såg till att han hamnade i framstupa sidoläge och satt och höll hans huvud eftersom han hade spasmer och krampade under en kort stund. Han hade ögnen öppna i början, men utan att se och huvudet skakade och han andades rosslande. Till skaen hör att hans fru, som satt brevid mig, var upprörd för att hans ex stog och tittade på. fick lugna henne lite också. Konstigt nog, var jag helt lugn själv. När ambulansen kom, började ambulansföraren med att kasta ur sig frågan: "Vad har han tagit". Mannen hade tydligen druckit alkohol, men inga större mängder enligt omgivningen. sen sa ambulansföraren att: " Detta är inga kramper". Då blev jag irriterad eftersom han krampar tidigare, men inte då, men det villa han inte lyssna på. När de sen lagt upphonom, delvis, på båren, hissade de upp den i huvudändan och släpade sen båren och mannen till ambulansen. såg inget vidare ut då hans fötter hängde utanför och skorna släpade i backen. Upplevde en noschalans , som ambulanspersonal inte borde ha, oavsett om de hämtar någon utanför krogen. När allt var över stog min taxi och väntade. På vägen hem började jag må lite dåligt, samtidigt som jag var förbannad. Väckte Klas när jag kom hem för jag var tvungen att ventilera mina upplevelser...


Idag har jag funderat en hel del. Framförallt undrar jag hur det gick för honom. hade han en stroke, eller nåt. Frun sa att han hade hjärtproblem, men jag tycker att symtomen mer visade på nåt i hjärnan, men då utgår jag bara från mina egna erfarenheter. Även idag, med lite distans till det hela, tycker jag att ambulansmannen betedde sig märkligt. samtidigt är det skönt att veta att jag, när det gäller, behåller lugnet. Har märkt det förr med Josefin. Men visst skulle jag önska att lördagskvällen slutat lite trevligare.


Idag ska Klas åka till Stockholm på Springsteen. Jag ska bara ta det lugnt idag. I veckan blir det dags att förbereda inför studenten på lördag...

Inga kommentarer: