tisdag 29 juli 2008

Etapp 1 avverkad!!!

Nu har vi kommit hem en sväng, efter veckans första "äventyr". Åkte hemifrån måndag morgon. Först åkte vi till Akademiska sjukhuset i uppsala för att träffa Josefins endokrinläkare. Tog prover och allt var OK. Diskuterade lite framatida hormoner. Hittills verkar alla hormoner från hypofysen finnas förutom minirin, som hon äter i tablettform. Enkelt kan man säga att minirinet har med kroppens vätskeballans att göra. Utan medicin kissar Josefin för mycket och binder då kvar salter i kroppen. På sikt är detta farligt för de inre organen, men med medicinering funkar allt normalt. Detta kallas för Diabetes Inspidus.

Efter läkar åkte vi till IKEA, åt och köpte bordslampa och överkast till Kaisa. Gick mycket fort då hundarna var i bilen. Under läkarbesöket var dock Klas på promenad med dem. Efter det åkte vi några km utanför Uppsala och hämtade ett skrivbord som vi köpt till Mattias på blocket. Den går i svart med hyllor i nån fanér, tror det är björk. Passar i allafall i hans svarta rum, som snart är så pass inrett att jag kan ta slutfoto.

Sen åkte vi till syrran och hennes familj i Bålstad. Mamma var där också och syrrans vuxna dotter, så det blev extra trevligt. Men jag höll på att få värmeslag. Började må väldigt dåligt ett tag på em. Tror det var en reaktion på att vara ute i värmen, inne i bilens AC, ute i värmen igen etc. Och det var dryga 30 grader varmt hemma hos syrran. Men gick över efter dryga timmen och mycket vatten (fast hade druckit en hel del vatten innan så inte enbart vätskebrist). På kvällen grillade vi och tog lite vin. Jag sov med Josefin så det blev lugnt. Hoppade över bastun på kvällen. Vågade inte gå in i värmen...

På förmiddagen idag åkte vi och badade. Vi åkte till ett ställe där det finns flera vikar och vi lyckades få en helt för oss själva ett bra tag. Hundaran badade. Tyvärr var jag i vattnet samtidig så det blev inga kort på detta. Fina kameran var hemma men tog en del kort med mobilen...

Kaisa är en liten fisk i vattnet. Kan inte simma än, men under vattnet går det. Vill gärna ta av armringarna när vi är med och trampa vatten och försöka hundsim. Hon älskar när Klas kastar iväg henne så att hela hon hamnar under vatten. Vet att hon brås på mor sin och på far sin. Ingen av oss var badkrukor när vi var små, men Klas börjar nog bli det litegrann nu!!!


Efter badet fick hundarna stå bundna eftersom vi inte visste om det skulle komma mer folk och såsmåningom kom en schäfer och två dalmantiners. Då blev det liv i luckan...

Lexi njöt i fulla drag, så länge det bara var vi, men blev orolig när stora schäfern kom...


Kaisa posserade så att jag kunde skicka MNS till Cicci, eller egentligen till sonen, Tobias. Kaisa längtar dit. Åker tidigt imorgon bitti.

Jossan njöt i vattnet också. Sen fick hon sitta en stund i solen. Snygg i morsans solbrillor!!! Därefter somnade hon i min famn och vaknade inte fören hundarna började skälla på schäfern. Då packade vi ihop och åkte hem och åt. Avslutade Bålstads besöket med en glass på Smultronstället, som inte , på långa vägar, går att jämföra med sin namne i Söderköping. Men kulglass i våfflor blev det i allafall.
Kom hem vid femtiden för att tvätta ett par maskiner och packa om väskorna. Jossan ska inte med till Oxelesund imorgon, utan är med Bettan och farmor. Lexi ska bo en natt hos Åsa med barn. Hennes son Albin avgudar Lexi. Så det blir lilla familjen, mamma, pappa och Kaisa samt Ebba som åker på nästa äventyr. Och nu ska fina kameran med också, för måste ju ha färska syskonkort på hundarna!!!

Inga kommentarer: