söndag 15 november 2009

Är i New York!!! Jetlag. Kl är bara 5 på morgonen här, 11 hemma. Går inte att sova fast det blev en lång dag igår. Idag ska vi utforska Central Park och ikväll ska vi äta stek på Peter Luger Steakhouse, som ska vara en av Nordamerikas bästa steakhouse. Vi får väl se. Har bord där kvart i 10 vilket är kvart i fyra på morgonen svensk tid. Undrar om steken smakar!!!



I går regnade det här och luftfuktigheten var hög. Kom till lägenheten vid 1, men den var inte riktigt klar, så vi fick ställa in väskorna och gick en sväng i kvarteren. Mycket polacker. De talar till och med polska i affärerna. trevligt, levande område. Senaret promenerade vi till den hippa delen av Broklyn och det var charmigt. Fanns mycket trevliga restauranger där och mycket folk i rörelse. Men inte specielt stressigt. Tog sen tunnelbanan in på Manhattan och promenerade längs med Brodway. Käkade på en liten italiensk restaurang. Tog pizza och den var annorlunda men god. Priset var som det var när man befinner sig inne i smeten. Blev mycket promenerande och mer lär det bli idag.


Vi hyr en privat lägenhet i Broklyn och den är helt ok. En liten etta med kombinerat kök och vardagsrum (TRÅDLÖST INTERNET). Precis vad man behöver och betydligt billigare än hotellen, ca halva priset faktiskt. Tunnelbanan går strax utanför och är lätt att åka.


Hade nog trott, att man som turist, måste hålla hårt i väskan här, men man flyter lätt in i mängden. Igår blev jag erbjuden sittplats av en kvinna på tunnelbanan. Undrar om det var pga åldern eller om hon trodde jag var gravid. Hm!!!


Nu ska jag relaxa en stund till med en bok. Klas ligger i soffan och läser. Lite tidigt att bege sig ut...

1 kommentar:

Nina sa...

Oj vad ni har hunnit med redan!! Vad skoj att man får "följa med" :)

Haha!! Nä, hon som erbjöd dig sittplats förstod nog bara att ni hade välförtjänt semester!!!! Jahadå!

Ha det nu jättetoppenhärligt!
Kram Nina!