fredag 10 juli 2009

Äntligen!!!

16.38 kom äntligen första valpen. Då hade vi varit i kontakt med veterinären i Linköping om att snart åka in eftersom hon höll på relativt länge med förvärkar. När vattnet sen gick var dte en lättat Tanja och Marie. Med tanke på att vi bara sov 1.5 timme inatt och att jag låg hos Ebba, som bara flåsade, natten innan så har det gått bra.

Första valpen var en tjej på 342 g. Hon kom med rumpann först och det var ganska tufft för förstfödelskan Ebba. Hon var förvirrad, fick nästan panik. Första valpen brydde hon sig inte om, hade fullt upp med sig själv.

Sen kom en kille. Det är nog inte han på fotot, utan en av de andra killarna. Tvåan kom17.18 och vägde 345 g. Sen gick Marie ut för att röka eftersom vi trodde det skulle dröja ett tag...

Men icke. 17.29 kom nästa tjej och hon kom utan nån fosterhinna. Fick ropa in Marie. Lilla stumpan, som bara vägde 271 g, hade vatten i lungorna och svårt för att andas. Marie, som var en klippa, började suga slem. Vi hade det ganska dramatiskt med denna tjej, som naturligt vis blev vår favorit. Marie kämpad eoch pratade med veterinären. Vi var oroliga för att lilla skruttan skulle lämna oss. Men hon är en riktig kämpe, eller så är det Marie som är det. Efter ett tag fick vi henne i allafall att börja äta och nu andas hon normalt och mår bra. Ebba kände att det var nåt speciellt med lilltjejen och gav henne lite extra uppmärksamhet. Över huvudtaget brydde hon sig om valparna och skötte allt bra efter att den andra valpen hade kommit.
Fyran kom17.48 och han vägde 350 g. 18.30 kom nästa tjej, på 286 g. Slutligen kom sista killen 18.42. Han vägde 318 g. ett tag trodde vi att det nog fanns en till där inne, men icke. Nu ligger Ebba i korgen med tassarna om de små. I det stora hela gick allt riktigt bra, men det gick lite fort ett tag, hann inte med när det väl satte igång.
Imorgon ska vi ta individuella kort och Marie ska försöka färgbestämma dem så gott det går, men nu ska Ebba få vara i fred med sina små. Så kolla in valpsidorna imorgon...


Inga kommentarer: